Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Eerste CD&V-kandidaten bekend
Extra nieuwsbrief16 maart 2018 - N°73
Dat Erik Block en Katrijn Van Osta de lijst trekken, is al sinds april 2017 bekend. Maar nu maakt CD&V Schoten haar eerste groep kandidaten publiek. Met de ploeg willen we verder werken om samen van Schoten een warme gemeente te maken.
 Erik Block: “Met deze eerste groep kandidaten, tonen we dat we het evenwicht bieden tussen gevestigde waarden en nieuw talent. Mensen die een voet hebben in het verenigingsleven, in scholen, als zelfstandigen tussen de Schotenaren.”
Katrijn Van Osta: “Het is tof om met mensen samen te kunnen werken die eenzelfde positieve visie delen voor de toekomst van onze gemeente en mee naar oplossingen zoeken voor alle Schotenaren. Samen maken we Schoten!”
 Dieter Peeters (30) was jarenlang actief in de jeugdbeweging KSA, is oud-voorzitter van de Schotense jeugdraad en sinds enkele jaren parlementair medewerker. Als zoon van Ann Pycke is hij één van de laatste Schotenaren die nog geboren werd op Schotens grondgebied. “Ik wil mij inzetten om het menselijk contact tussen de Schotenaren te herstellen. Anders verliest onze gemeente haar eigen warme karakter ten opzichte van de kille stad.”
 Veerle Deparcq (38) is nog maar net moeder geworden, maar met haar jarenlange ervaring als OCMW-raadslid in de vorige legislatuur én in de huidige legislatuur als gemeenteraadslid een gevestigde waarde in de Schotense politiek. Als vrijwilligster ben je haar ongetwijfeld al her of der tegengekomen.
 Erik Maes (51) werkt vandaag als buschauffeur, maar velen kenden hem tot voor kort als lokale journalist op vele activiteiten, een part-time job die hij moest stopzetten toen hij in september in de gemeenteraad ging zetelen. Daarnaast is hij actief in zijn wijkvereniging ‘t Atheneum. Hierdoor weet hij wat er leeft bij de Schotenaar. “Als geboren en getogen Schotenaar wil ik mijn opgedane ervaring in het buurt en verenigingsleven ten dienste stellen van een warm en aangenaam Schoten.”
 Marina Celis (55) (in de wijk Donk ook gekend als ‘juf Marina’) is directeur van een basisschool in Hoogstraten. Als jongere was ze al geëngageerd, zowel op sportief als op cultureel vlak. Ze speelde jarenlang volleybal in competitie en was vele jaren enthousiast bestuurslid van ‘Folklore Ensemble Gelmel’.  Haar ervaring komt goed van pas in haar job als directeur van een multiculturele basisschool. “Naar het voorbeeld van mijn vader,( ere-schepen Stan Celis),wil ik me volledig inzetten voor elke Schotenaar.  Samen vooruit, in een warme sfeer en een open, eerlijke communicatie!”
 Olivier Van Hoornyck (24) is arbeider in de chemie, oud-praeses van de studentenclub Brabo en speelde jarenlang bij voetbalclub Simikos. Hij woont net met zijn vriendin samen in Schoten, waar hij al heel zijn leven woont. Zijn bezorgdheid gaat uit naar betaalbaar wonen en energie. “Ik wil nog betere kansen geven aan de Schotense jongeren van morgen, die ik zelf al heb gekregen.”
 Renild Bes (56) was tot voor kort verpleegkundige in het Schotense rusthuis, maar moest wegens medische redenen op rust. Stilzitten is echter niets voor haar. Daarom zet ze nu, naast de tijd die haar twee eerste kleinkinderen vragen, haar eerste stappen in de politiek. “Ik ben eigenlijk nooit veel met politiek bezig geweest maar wil me graag via deze weg voor een warm Schoten blijven inzetten.”
 Marc Joossens (62) is tandarts in Schoten. Voor hem was de keuze voor CD&V logisch. De partij blijft voor hem de partij van het middenveld. Een partij voor alle soorten mensen samen. “Schoten is een relatief goede gemeente om in te wonen, maar het kan nog beter. Ik zou ze graag wat warmer maken.”
 Tine De Kesel (23) is de jongste kandidaat van deze reeks. Sinds kort is zij aan de slag als technisch tekenaar. Als student al liet ze merken van een sociaal hart te hebben door haar inzet op het speelplein en trok zelfs naar de Filipijnen, Bolivia, Nepal en Spanje waar ze ter plaatse meehielp in ontwikkelingsprojecten. “Ik wilde de wereld een klein beetje beter maken en zo ook in onze eigen gemeente als vrouw in de politiek mijn steentje bijdragen.”
 Eric Gielen (55) is bediende bij Afga. Hij wil dat de gemeente meer luistert naar haar inwoners. Schoten maken we samen met het gemeentebestuur en haar inwoners  “Ik wel de stem van de burger verdedigen en de samenleving tussen alle inwoners van de gemeente  te verbeteren.”
 Luc Van Gastel is nu als schepen de collega van Erik en Katrijn. Daarnaast is hij actief als zaakvoerder in het familiebedrijf. Maar hij zal politiek een stapje terug zetten “Ik sukkel al een tijd met mijn gezondheid. Drie jaar geleden werd ik getroffen door een hartinfarct en dat hart blijft me parten spelen. Tegelijk wil ik met mijn kandidatuur duidelijk maken dat ik in onze lokale partij blijf geloven en dat ik mijn vrienden wil steunen. Zowel CD&V als Schoten mag op mij rekenen”
>
>
>
>