Nieuwsbrief
CD&V Schoten
N°1 - 19/02/2012
 
 

1e Nieuwsbrief van CD&V Schoten

 

We zijn trots hierbij onze 1e nieuwsbrief van CD&V Schoten te kunnen verzenden.

Op regelmatige basis zal deze nieuwsbrief u nieuws brengen over CD&V Schoten, Schoten in het algemeen en activiteiten waaraan onze leden en sympathisanten meewerken.

Verantwoordelijk uitgever is Erik Block, voorzitter CD&V Schoten, Wijnegembaan 41a, Schoten. 

De redactie is in handen van Ann Deceunynck, ondervoorzitter CD&V Schoten en verantwoordelijk voor communicatie. Ann kan je bereiken op ann.deceunynck@skynet.be of 03 653 10 70. Aan haar kan je nieuws melden dar mogelijks mee in deze nieuwsbrief kan opgenomen worden.  

Eventuele bedenkingen / opmerkingen / suggesties kan je ook bezorgen via het contactformulier op de vernieuwde website www.schoten.cdenv.be

We wensen je veel leesgenot !

 

CD&V Schoten lanceert nieuwe website

 Vorige week heeft CD&V Schoten haar nieuwe website gelanceerd.

De inhoud wordt stap voor stap nog bijgewerkt en regelmatig zal er nieuw nieuws te ontdekken zijn. Over onze lokale afdeling, onze mandaterissen, de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 of de gemeente Schoten in het algemeen.

 

 

Lees meer ›


Cultuurpionier vervoegt CD&V

CD&V Schoten is verheugd dat haar ploeg voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 wordt versterkt met de kandidatuur van Sandra Denis.

Sandra is geen onbekende voor Cultureel Schoten. Zij was in Schoten vele jaren directeur van het cultuurcentrum, diensthoofd van de cultuurdienst en 1e Cultuurbeleidcoördinator van de gemeente.

 

 

 

Lees meer ›


Oranjeriebrunch met verkiezingskandidaten

Op zondag 18 maart nodigt CD&V-Schoten iedereen uit op een ‘Oranjerie-brunch’. Bij deze gelegenheid zal voorzitter Erik Block kandidaten voorstellen van onze verkiezingslijst voor 14 oktober!

Voor het ontbijt zelf doen we een beroep op de medewerkers van Wijkvereniging Geuzenvelden, die ook al gestalte gaven aan onze Nieuwjaarsdrink op 15 januari jl. Wie voor het ontbijt een frisse neus wil halen, kan inschrijven voor een geleide wandeling in Vordenstein. Deze wandeling start om 9.15 uur. Deelname aan de wandeling is gratis. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk. Het aperitief voor het ontbijt is voorzien om 10 uur. Einde omstreeks 14 uur.

Praktisch

Locatie: Oranjerie, Park van Vordenstein, ingang Kopstraat, Schoten

Deelnameprijs: 12 euro voor volwassenen; 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis met hun ouders meekomen.

Info en inschrijvingen: Erik Block, erik@block.be of 0475 775 681

Uiterste inschrijvingsdatum: 9 maart 2012, tenzij het maximum aantal inschrijvingen vroeger bereikt is!

 


Voor een Schoten op mensenmaat. gisteren - vandaag & morgen

Met deze slogan trekt CD&V-Schoten naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Het communicatiebureau Germaine uit Antwerpen begeleidt onze afdeling, en stond dus ook mee aan de wieg van deze slogan. In de komende maanden zal onze communicatie verder vorm krijgen. U zal dit ongetwijfeld merken.


‘Zangria’ start in Bloemendaal

‘Zangria’ is een nieuw vriendenkoor dat sinds 10 januari in de Vlaamse Zaal van het parochielokaal in Bloemendaal bijeenkomt op dinsdagavond om de veertien dagen. Het vriendenkoor is bedoeld ‘voor dertigers en veertigers, maar twintigers en vijftigers zijn ook welkom’. Tot nu toe heeft het koor veel meer vrouwelijke leden dan mannelijke… Tenoren en bassen zijn dus nog extra welkom!!

Initiatiefneemsters zijn Vera Deceunynck, tot vorig jaar de drijvende kracht achter kinderkoor Neurimee, en Liesbeth Perneel. Dirigente is Jade Kerstens.

Info

Vera Deceunynck:

0472 96 45 84

vera.deceunynck@skynet

Liesbeth Perneel:

0498 48 86 86

liesbethperneel@yahoo.com

Jade Kerstens:

0494 47 95 80

jadekerstens@hotmail.com 

 

 


Gemeenteraad: Afscheid van Annelies Verlinden, welkom Sofie Goffin

Annelies Verlinden (CD&V) neemt vanaf deze maand afscheid van haar zitje in de gemeenteraad.  Tijdens de eerstvolgende zitting, op 1 maart, zal zij opgevolgd worden door Sofie Goffin. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 behaalde Annelies 598 voorkeurstemmen. Sofie Goffin behaalde er 315 en is daarmee de 3e opvolger voor het kartel CD&V - N-VA.

Lees meer ›


CD&V-Nieuwjaarsdrink: Geslaagde aftrap van Verkiezingsjaar

Onze Nieuwjaarsdrink op 15 januari in de lokalen van De Vier Notelaars aan de Wijtschotbaan trok een ruim publiek aan! Na een welkomstwoord van burgemeester  Harrie Hendrickx kwam een vierkoppig panel aan het woord o.l.v. Chris Cleeren. Frida Deceunynck (financieel journaliste), Lode De Kesel (directeur De Lijn Antwerpen), Bruno Segers (CEO Real dolmen) en Luc Van der Kelen (politiek verslaggever ven Het Laatste Nieuws) debatteerden over de actualiteit, in Schoten uiteraard.

Voorzitter Erik Block beëindigde het officiële gedeelte met de onthulling van de slogan waarmee CD&V-Schoten naar de verkiezingen trekt.

Nadien zorgden de vrijwilligers van Wijkvereniging Geuzenvelden nog verder voor een ruim aanbod aan drankjes en hapjes voor alle aanwezigen. CD&V kan tevreden terugblikken op een Nieuwjaarsdrink in aanwezigheid van talrijke eigen leden, van nieuwkomers, van vertegenwoordigers van andere politieke partijen.

 

 

Verkiezingsprogramma 2012

Onze leden ontvangen deze week thuis een uitnodiging om deel te nemen aan drie avonden waar we in groepen rond concrete thema’s zullen nadenken over de toekomst van onze gemeente. De themavergaderingen zijn gepland op 8 maart, 5 april en 3 mei om 20 uur in het vergaderlokaal aan de Curielaan (Gelmelenpark). CD&V hoopt op deze basis haar verkiezingsprogramma uit te schrijven voor de zomer 2012.


Herman Adams overleden

Op 10 februari jl overleed plots Herman Adams, echtgenoot van Marie Faes, vader van Marleen Adams en schoonvader van Ronny De Crom. Herman overleed in zijn woning in de Jozef Hendrickxstraat. Hij zou op 23 februari 70 jaar worden. Hij was jarenlang lid van CD&V, samen met zijn echtgenote en Marleen en Ronny. De uitvaart vond plaats op 17 februari in de Sint-Cordulakerk.

CD&V-Schoten wenst de familie haar oprechte medeleven bij het plotse verlies.

 


Word lid

Wil je ook graag meewerken aan onze gemeente en op de meest directe manier uw mening en ideeën uiten over het reilen en zeilen in uw gemeente?

Dit kan, sluit aan bij de grootste meerderheidspartij en kom naar de maandelijkse OPEN partijraden.

Meer info via voorzitter Erik Block (0475 775 681 of erik@block.be)

 

Lees meer ›


Puzzelen met woorden

Wie houdt van puzzelen met letters, en daarvoor terecht wil in clubverband, kan op zondagnamiddag en dinsdagavond deelnemen aan ‘Malino’. Twee keer per maand wordt dit niet-gecommercialiseerde letterspel gespeeld in een zaaltje boven De Gilde.

‘Malino’ wordt gespeeld volgens de duplicate-methode  (zoals Scrabble in clubs) en in Schoten georganiseerd door Ann Deceunynck en Jean-Pierre De Backer. Clubs zijn er in Schoten, Antwerpen en Knokke. Info: ann.deceunynck@skynet.be – 03 653 10 70.

 


Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Dienst Onthaalouders kon vernomen worden dat het OCMW (opnieuw) op zoek gaat naar onthaalgezinnen. Vrouwen en mannen die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen contact opnemen met mevrouw Lieve Verheyden, diensthoofd, via tel. 03 680 06 34.

Wat verwacht de dienst? Dat je warm, menselijk en opvoedkundig verantwoord met de kinderen kan omgaan, dat je de nodige tijd kan vrijmaken, dat je over voldoende en veilige ruimte beschikt.

Wat biedt de dienst? Begeleiding, ondersteuning en hulp bij alle administratieve formaliteiten.

 

Lees meer ›

Kalender