Campagne

De verkiezingscampagne is gestart, als lokale partij hadden we al een paar voorbereidende stappen gezet.

Wie is de lijsttrekker?

CD&V Schoten heeft niet 1 lijsttrekker, maar een lijstrekkersduo! Dat heeft ons partijbestuur zo beslist.

Erik Block staat op 1 en Katrijn Van Osta op 2!

Wil je meer info? Klik dan op de foto!

Wat is de verkiezingsslogan?

Op de nieuwjaarsreceptie hebben we onze verkiezingsslogan voorgesteld. Hierrond zullen we de komende maanden werken.

Wie is er kandidaat?

Dat Erik Block en Katrijn Van Osta de lijst trekken, is al sinds april 2017 bekend. Maar intussen maakte CD&V Schoten haar eerste groep  en tweede groep kandidaten publiek. Met de ploeg willen we verder werken om samen van Schoten een warme gemeente te maken.

 Erik Block: “Met deze  groep kandidaten, tonen we dat we het evenwicht bieden tussen gevestigde waarden en nieuw talent. Mensen die een voet hebben in het verenigingsleven, in scholen, als zelfstandigen tussen de Schotenaren.”

Katrijn Van Osta: “Het is tof om met mensen samen te kunnen werken die eenzelfde positieve visie delen voor de toekomst van onze gemeente en mee naar oplossingen zoeken voor alle Schotenaren. Samen maken we Schoten!”

  

Dieter Peeters (30) was jarenlang actief in de jeugdbeweging KSA, is oud-voorzitter van de Schotense jeugdraad en sinds enkele jaren parlementair medewerker. Als zoon van Ann Pycke is hij één van de laatste Schotenaren die nog geboren werd op Schotens grondgebied. “Ik wil mij inzetten om het menselijk contact tussen de Schotenaren te herstellen. Anders verliest onze gemeente haar eigen warme karakter ten opzichte van de kille stad.”

 Veerle Deparcq (38) is nog maar net moeder geworden, maar met haar jarenlange ervaring als OCMW-raadslid in de vorige legislatuur én in de huidige legislatuur als gemeenteraadslid een gevestigde waarde in de Schotense politiek. Als vrijwilligster ben je haar ongetwijfeld al her of der tegengekomen.

 Erik Maes (51) werkt vandaag als buschauffeur, maar velen kenden hem tot voor kort als lokale journalist op vele activiteiten, een part-time job die hij moest stopzetten toen hij in september in de gemeenteraad ging zetelen. Daarnaast is hij actief in zijn wijkvereniging ‘t Atheneum. Hierdoor weet hij wat er leeft bij de Schotenaar. “Als geboren en getogen Schotenaar wil ik mijn opgedane ervaring in het buurt en verenigingsleven ten dienste stellen van een warm en aangenaam Schoten.”

 Marina Celis (55) (in de wijk Donk ook gekend als ‘juf Marina’) is directeur van een basisschool in Hoogstraten. Als jongere was ze al geëngageerd, zowel op sportief als op cultureel vlak. Ze speelde jarenlang volleybal in competitie en was vele jaren enthousiast bestuurslid van ‘Folklore Ensemble Gelmel’.  Haar ervaring komt goed van pas in haar job als directeur van een multiculturele basisschool. “Naar het voorbeeld van mijn vader,( ere-schepen Stan Celis),wil ik me volledig inzetten voor elke Schotenaar.  Samen vooruit, in een warme sfeer en een open, eerlijke communicatie!”

 Olivier Van Hoornyck (24) is arbeider in de chemie, oud-praeses van de studentenclub Brabo en speelde jarenlang bij voetbalclub Simikos. Hij woont net met zijn vriendin samen in Schoten, waar hij al heel zijn leven woont. Zijn bezorgdheid gaat uit naar betaalbaar wonen en energie. “Ik wil nog betere kansen geven aan de Schotense jongeren van morgen, die ik zelf al heb gekregen.”

 Renild Bes (56) was tot voor kort verpleegkundige in het Schotense rusthuis, maar moest wegens medische redenen op rust. Stilzitten is echter niets voor haar. Daarom zet ze nu, naast de tijd die haar twee eerste kleinkinderen vragen, haar eerste stappen in de politiek. “Ik ben eigenlijk nooit veel met politiek bezig geweest maar wil me graag via deze weg voor een warm Schoten blijven inzetten.”

 Marc Joossens (62) is tandarts in Schoten. Voor hem was de keuze voor CD&V logisch. De partij blijft voor hem de partij van het middenveld. Een partij voor alle soorten mensen samen. “Schoten is een relatief goede gemeente om in te wonen, maar het kan nog beter. Ik zou ze graag wat warmer maken.”

 Tine De Kesel (23) is de jongste kandidaat van deze reeks. Sinds kort is zij aan de slag als technisch tekenaar. Als student al liet ze merken van een sociaal hart te hebben door haar inzet op het speelplein en trok zelfs naar de Filipijnen, Bolivia, Nepal en Spanje waar ze ter plaatse meehielp in ontwikkelingsprojecten. “Ik wilde de wereld een klein beetje beter maken en zo ook in onze eigen gemeente als vrouw in de politiek mijn steentje bijdragen.”

 Eric Gielen (55) is bediende bij Afga. Hij wil dat de gemeente meer luistert naar haar inwoners. Schoten maken we samen met het gemeentebestuur en haar inwoners  “Ik wil de stem van de burger verdedigen en de samenleving tussen alle inwoners van de gemeente  te verbeteren.”

 Luc Van Gastel is nu als schepen de collega van Erik en Katrijn. Daarnaast is hij actief als zaakvoerder in het familiebedrijf. Maar hij zal politiek een stapje terug zetten “Ik sukkel al een tijd met mijn gezondheid. Drie jaar geleden werd ik getroffen door een hartinfarct en dat hart blijft me parten spelen. Tegelijk wil ik met mijn kandidatuur duidelijk maken dat ik in onze lokale partij blijf geloven en dat ik mijn vrienden wil steunen. Zowel CD&V als Schoten mag op mij rekenen”

Verslijcke Patrick (52) is al heel zijn leven trotse Schotenaar. In het verleden was hij beroeps-brandweerman op de luchthaven en zelfstandige in bijberoep, totdat hij door het succes van zijn zelfstandige activiteit een keuze moesten maken. Gelukkig kon hij dan (heel) actief worden als vrijwillig brandweerman te Schoten. Dit doet hij nu al voor het 33ste jaar.  “Ik ben sociaal aangelegd en help graag andere mensen. Daarom  wil ik mij nu inzetten voor de leefbaarheid van onze prachtige gemeente  en om jong en oud terug meer samen te brengen .”

Kristof Valgaeren (18) Is de jongste kandidaat bij CD&V Schoten. Hij is student archeologie en in zijn tweede jaar als jeugdbewegingsleider bij de KSA. Hij heeft altijd al een passie gehad voor geschiedenis en cultuur. Hij reist daarom ook graag naar steden, maar geniet ook veel van de wilde natuur. “Met de kennis en het netwerk dat ik tot nu toe heb opgebouwd, wil ik van Schoten een leuke plek maken waar aandacht is voor iedereen en alles. Voor de jeugd wil ik politiek toegankelijker maken. Ook dieren en de natuur verdienen de nodige aandacht.”

Marleen Kloeck (61) is geboren en getogen in Mortsel (waar haar grootvader 25 jaar burgemeester is geweest voor CVP), maar woont al vele jaren in Schoten.  Zij heeft 2 dochters, 5 stiefzonen, 3 schoondochters, 2 schoonzonen, 3 kleinzoontjes en 1 kleindochtertje, een hond en een kat. Een huis vol dus wanneer iedereen bij haar langskomt in de Koloniestraat. Ze werkt parttime in het cultuurcentrum van Schoten en doet daarnaast veel vrijwilligerswerk o.m. Babbelplus. “De glimlach: het begin van een wereld van verschil”

Katrien Van Elsen (49) is docent op de KdG-hogeschool in de opleiding pedagogie van het jonge kind. Ze draagt de kinderopvang in onze gemeente al jarenlang een warm hart toe. Zo richtte ze jaren geleden het kinderdagverblijf Pimpernel op en stampte ze drie jaar geleden het mamacafé uit de grond. Dat initiatief groeide ondertussen uit tot een succesvolle ontmoetingsplek voor aanstaande-of pas bevallen mama’s en hun baby’s.  Katrien is ook al negen jaarvoorzitter van het lokaal overleg kinderopvang en opvoedingsondersteuning. ‘Mijn engagement naar onze gemeente is mijn inzet en enthousiasme voor alles wat met onze jonge gezinnen te maken heeft. Zorg dragen voor de kleinsten onder ons is zorg dragen voor de toekomst!’

Stefan Sebrechts (24) is de helft van een tweeling en hij is elektricien van beroep. De meeste mensen kennen hem van bij de Schotense Atletiek Vereniging (SAV) waar hij enerzijds zelf al jaren aan atletiek doet en anderzijds actief is als jeugdtrainer. Ook bij de start to run-trainingen helpt hij mee. “Ik zet me in voor een warm Schoten voor iedere Schotenaar: de zorg van de senioren, armoedebestrijding en voor de jongere generatie in Schoten.”

Herman Wouters (56) is reeds 35 jaar in dienst bij de gemeente Schoten. Hierdoor kent hij het reilen en zeilen van onze gemeente ook achter de schermen heel goed. Maar veel mensen kennen hem vooral van in het “Cafe De Gilde” waar hij al  30 jaar over de vloer komt, zowel voor als achter de toog. Hermans is ook vaste medewerker bij de Scheldeprijs.  “Graag draag ik mijn steentje bij om van onze gemeente iets mooi’s te maken.”

Elina Gazalieva (24) werd geboren in Grozny, maar woont al vele jaren in Schoten. Ze studeert  mondverzorging en woont op den Deuzeld. Als jonge vrouw wil ze samen met Aymani haar schouders onder het project van CD&V Schoten zetten: Samen maken we Schoten.

Staf Pasmans (81) is geboren en getogen in het centrum van Schoten. De achternaam van Staf doet bij de meeste Schotenaren onmiddellijk een belletje rinkelen: wie kent er de oude papierwinkel in de Paalstraat niet? Hij is de gewezen voorzitter van de handelaarsvereniging AMBS en UNIZO Schoten, waardoor hij wel wat ervaring heeft in de Schotense politiek. Daarnaast is hij ook ererechter in sociale zaken bij de arbeidsrechtbank te Antwerpen. “Mijn levenservaring van meer dan 50 jaar als handelaar en bewoner van de gemeente wil ik gebruiken. Graag realiseer ik een aangenaam verblijfs- en gebruiksvriendelijk centrum, met , een boontje voor en een knipoog naar, de 3e leeftijd.”

Lieve Ravijts  (55) is bij veel mensen bekend als dochter van Martha Ravijts-Toussaint. Haar moeder was immers 12 jaar schepen van OCMW en sociale zaken voor CD&V. Maar minstens evenveel mensen kennen haar als de uitbaatster van de kinderwinkel Pistache, de winkel die 23 jaar lang in het centrum van onze gemeente lag. Ze was in die periode ook actief in de Schotense middenstandsvereniging. In haar vrije tijd houdt ze van yoga, lopen en skiën. “Ik wil met een  rationele, nuchtere aanpak en met een ‘het mag vooruit gaan’-gevoel mij inzetten in de Schotense politiek.” 

Vera Van den Bleeken (71) geniet sinds enkele jaren van haar welverdiend pensioen. Ze werkte als verpleegster in Bartholomeuskliniek, ZNA Jan Palfijn en tot slot in het rusthuis van Schoten. Vera is een bezige bij en heel actief in de toneelkring Volharding / Vaartheater. Wanneer we haar naar haar motivatie vragen, antwoordt zij fel: “Rust Roest dus waarom niet een nieuwe uitdaging aangaan ten dienste van onze prachtige gemeente Schoten “

Toon Daems (65) zet zich al jaren in voor mensen met een beperking en toegankelijkheid. Dat was ook zijn strijdpunt als gemeenteraadslid tijdens de vorige legislatuur (2006-2012). Heel veel mensen kennen Toon vooral als componist. Hij won in 2005 de Klara-compositieprijs. In 2016 was hij de laureaat van de Schotense compositiewedstrijd met zijn Selima-suite. “Je zal begrijpen dat cultuur mij nauw aan het hart ligt en natuurlijk ook de leefwereld van mensen met een beperking.”

Heidi Bijttebier (66) versterkt de lijst als onafhankelijke verruimingskandidaat. Ze is economist van opleiding en woont 40 jaar in Schoten. In haar eerste carrière was zij kader bij een multinational in de financiële- en de reissector en reisde zo de halve wereld rond. Nu, in haar tweede carrière, is zij actief bij de Wijkvereniging Kasteeldreef en ook coördinator van het BIN Kasteeldreef. “Ik wil me graag inzetten voor een “nog” betere samenleving in Schoten en thema’s als milieu, mobiliteit en een goede zorg voor de ouderen liggen mij heel nauw aan het hart.”

Griet Blanckaert (53) is lector Erfgoed aan de Universiteit Antwerpen en zelfstandig ondernemer. Ze is natuurlijk ook moeder van 3 kinderen, gescheiden en alleenstaand, dochter van wijlen Karel Blanckaert (de laatste Schotense federale volksvertegenwoordiger én rechter bij het Grondwettelijk hof). Haar “core business” vormt uiteraard Erfgoed. Ze wil nadenken over een toekomstgericht beleid. Er zijn verschillende beslissingsmodellen waaruit we in samenspraak met de Schotenaren het beste uitkiezen. Niet alles kan behouden worden. Het gaat dan niet enkel over materieel, maar zeker ook over immaterieel erfgoed, zoals Hello Schoten (het Wereldfestival van Folklore). Dat moet binnen Schoten blijven. “Studio Brussel bestond nog niet, maar ieder had een eigen stem, op elke steiger klonk een lied van een lokale traditie of Jeruzalem..”.

Chris Cleeren (78) is gepensioneerd journalist. Hij was algemeen directeur van de VRT Radio. De Schotense politiek is voor hem geen onbekend terrein. Hij is erevoorzitter van het OCMW Schoten “Ik wil me inzetten voor een integraal sociaal beleid met speciale aandacht voor de senioren”

Olga Kouzmenkova (45) werd geboren en getogen in Oekraine, maar woont ondertussen al bijna achtien jaar in België. Ze is moeder van een zoon (23) die rechten aan VUB studeert en een dochter (14) die nog in middelbare school zit. Professioneel is ze werkzaam als kwaliteitsmedewerker bij de Dienst Sociaal Tolken en Vertalen van het Agentschap Integratie en Inburgering van de Vlaamse overheid. Vlaanderen wordt steeds diverser, ook onze gemeente is er geen uitzondering van. Als expert op vlak van Integratie, wil ik me inzetten om de Schotense diensten en organisaties hierin te ondersteunen.

Harrie Hendrickx (71) is ere-burgemeester van Schoten. Hij heeft niet meer de ambitie om zelf terug actief in de Schotense politiek te stappen, maar wil met zijn kandidatuur aan alle Schotenaren duidelijk maken dat hij ten volle in de nieuwe CD&V-ploeg gelooft. “Ik geloof in deze ploeg. Een diverse groep met de juiste mix tussen ervaring en jong talent. Ik vertrouw hen en wil met mijn kandidatuur duidelijk maken dat ik hen ten volle steun. Als lijstduwer zal ik zelf niet zetelen, maar geef ik een symbolisch duwtje in de rug.”

Campagne voeren is .... samen borden kuisen